Sosyal Medya Instagram, ‘Story’ Alanında Sevilen Birçok Yenilik Yaptı!

Instagram, ‘Story’ Alanında Sevilen Birçok Yenilik Yaptı!

Instagram, Hikayeler özelliğine birçok farklı yenilik yaptı. Polaroid çerçeveler ve yeni çıkartmalarla daha eğlenceli içerikler üretmek mümkün olacak. İşte detaylar… 06-05-2024

Instagram, kullanıcıların sıklıkla kullandığı ‘Hikayeler’ için yeni birçok özellik getirdi. Son gelen güncelleme ile beraber Instagram kullanıcıları artık fotoğraf, müzik ve video paylaşımı yaparken birkaç yeni interaktif özellikten faydalanacak. Instagram’ın yaptığı bu güncelleme ile içerik üreticileri daha eğlenceli paylaşımlar yaparken yaratıcılıklarını daha iyi bir şekilde gösterebilecekler.

 

Instagram ‘Hikayeler’ İçin Yeni Özellikler!

Instagram’ın yaptığı yenilikler arasında en çok göze çarpanı, ‘Reveal’ yani Göster özelliği oldu. Bu özellik ile kullanıcılar hikayedeki içerikleri bulanık bir şekilde görüyor. Ne olduğunu öğrenmek için ise doğrudan mesajlaşmak yani DM göndermek zorunda kalıyor. Böylece bu yenilik sayesinde DM ve hikayeler platformundaki etkileşim bir üst noktaya çıkabilecek.

 

Yeni özelliklerden bir diğeri ise ‘Frames’ yani Çerçeveler özelliği oldu. Bu özellik ise fotoğraflara Polaroid havasını getiriyor. Bu özellik telefonun sallanması ile kullanılabilecek. Kişiler cihazlarını sallayarak fotoğraflarını ortaya çıkarabilir ve fotoğraflara nostaljik özellikler katabilir. Bu özellik hem kullanışlı hem de oldukça ikonik diyebiliriz.

 

Instagram ‘Hikayeler’ İçin Yeni Müzik Özelliği

Instagram, içeriklerine müzik eklemeyi sevenler için yeni bir özelliği de getirdi. Hikayelere müzik eklemeyi sağlayacak ‘’Add Yours Music’’ (Müziğini Ekle) adını verdiği şablon özelliğini sunuyor. Bu özellik ise çeşitli sorularla müzik seçmeyi sağlıyor. Örnek olarak, ‘Hayatın boyunca sadece bir şarkı dinleseydin hangisi olurdu?’ veya ‘Bu albümdeki en sevdiğin şarkı hangisi?’ gibi sorularla müzik tercihi yapmaya olanak sağlıyor. Kullanıcılar bu şablonlarla birlikte hikayelerini daha kişisel hale getirirken müzik zevkini takipçileri ile paylaşabiliyor.

 

Instagram Yeni Özellikler Ne Zaman Kullanılacak?

Instagram’ın sunduğu tüm bu yenilikler, içerik oluşturucuların takipçileri ile etkileşimlerini artırmasına ve hikayelerini daha çekici hale getirmek için tasarlandı diyebiliriz. Bununla birlikte Instagram’ın yeni özellikleri henüz meta aşamasında. Çok yakın bir sürede tüm kullanıcılar, Instagram’ın bu yeni özelliklerini deneyimleyebilir. Yenilikçi özellikler sayesinde Instagram Hikayeler kısmı daha da özelleştirebilir. Aynı zamanda kullanıcılara yepyeni bir etkileşim dünyası sağlıyor diyebiliriz.