Bilgisayar Lenovo’nun Şeffaf Dizüstü Bilgisayarı ile Tanışın: İşte ThinkBook Transparent!

Lenovo’nun Şeffaf Dizüstü Bilgisayarı ile Tanışın: İşte ThinkBook Transparent!

Lenovo, Barcelona’da düzenlediği Mobile World Congress etkinliğinde micro-LED ekrana sahip transparan dizüstü bilgisayar modelini tanıttı. İşte detaylar… 27-02-2024

Lenovo, Barcelona’da düzenlediği Mobile World Congress etkinliğinde micro-LED ekrana sahip transparan dizüstü bilgisayar modelini tanıttı. Ancak ürünün henüz üretilip üretilmeyeceği belli değil. İşte detaylar…

 

Lenovo’nun yenilikçi ürünü, şeffaf ekranlı dizüstü bilgisayar, diğer bilgisayar modellerine göre bambaşka bir tasarımla tanıtıldı. Lenovo, ‘’ThinkBook Transparent’’ ismini verdiği bu cihazda tamamen şeffaf ekran paneli kullanıyor. Bu şeffaf panel sadece kasa ile bağlantılı olan kısmında bir çerçeve barındırıyor. Bununla beraber alt kasasında yine şeffaf bir alan mevcut. Lenovo, bu cihazında dokunmatik bir tuş takımı tercih etmiş. Aynı zamanda bu alan çizim panosu olarak kullanılabiliyor.

 

Genel olarak Lenovo’nun bu konsept bilgisayarı, teknoloji dünyasında büyük bir ilgi ile karşılandı. Ancak şeffaf ekran teknolojisinin gelecekteki kullanım alanı ve diğer etkileri, teknoloji meraklıları tarafından takip ediliyor.

 

ThinkBook Transparent Özellikleri Nasıl?

Lenovo’nun MWC etkinliği kapsamında duyurduğu yeni ThinkBook Transparent, 17,3 inç boyutunda. Bununla beraber ekran, mikro LED teknolojisi ile donatılmış. Toplamda 1.000 nit tepe parlaklık değerine sahip. Aynı zamanda Lenovo, cihazın şeffaf yapıda olmasını belirterek görüntü kalitesi açısından herhangi bir sorun oluşturmadığının altını çizgi. Lenovo, yaptığı açıklamalara göre ThinkBook Transparent cihazının dış ortamda yani güneş altında bile rahat bir şekilde kullanılabilecek şekilde tasarlandığını belirtiyor.

 

ThinkBook Transparent tasarımına baktığımız zaman, cihazın klavye kısmı, fiziksel bir klavye yerine tamamen dokunmatik bir projeksiyon olarak tasarlanmış. Bu durum özellikle çizim yapmak isteyen cihaz kullanıcıları açısından avantaj sağlayabilir. Ancak dokunma için geri bildirim olmaması, kullanıcı deneyimini sarsabilir.

 

ThinkBook Transparent Yapay Zekâ ile Donatılmış

ThinkBook Transparent, Windows 11 ile çalışıyor ve aynı zamanda bu işletim sistemi tamamen yapay zekâ odaklı. Lenovo, konsept cihazı için bazı yapay zekâ özellikleri hazırladı. Örnek olarak ThinkBook Transparent’in sahip olduğu kamera, görüntüyü arka plan haline getirebiliyor. Aynı zamanda bunu yaparken eksik olan görüntüyü tamamlıyor ve çeşitli efektler ekliyor.

 

Lenovo’nun henüz konsept aşamasında olan bu dizüstü bilgisayarında dikkat çeken en önemli özelliklerinden birisi, arka bölgeye bakan bir kameraya ev sahipliği yapması. Aynı zamanda bu kamera, cihazın arkadaki görüntü ile etkileşim içerisinde olmasını sağlıyor. Yani şeffaf ekranlı dizüstü bilgisayarı, artırılmış gerçeklik desteğine sahip diyebiliriz.

 

ThinkBook Transparent Üretilecek mi?

Lenovo, şeffaf ekran ve yapay zekâ özellikli cihazın önümüzdeki senelerde hayatımıza girebileceğini öngörüyor. Fakat ThinkBook Transparent’in ne zaman seri şekilde üretileceği ve fiyatının ne olacağı konusunda herhangi bir bilgi mevcut değil. Aslına bakıldığı zaman bu ürünün seri üretim olacağı bile henüz belli değil. Fakat şirketin bu ürünü genel olarak tüketicilerin dikkatini çekebilir gibi görünüyor. Bununla birlikte ThinkBook Transparent, teknoloji dünyasında heyecan verici bir ürün olarak dünyada bir ilk niteliği taşıyor diyebiliriz.